Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Koen over zijn favoriete project

Student Technische Natuurkunde

‘Superleuk om met je groepje te brainstormen en te experimenteren’

"Elk blok heb je 1 project, dus 4 per jaar. Het project hangt samen met alle andere vakken die je dat blok hebt. Het eerste blok bouwden we waterrakketten. De raket moest aan allerlei eisen voldoen: hij moest bijvoorbeeld 10 meter de lucht in en je mocht hem alleen door middel van luchtdruk lanceren."

Trots op ons werk 

"Ik werkte samen met vier anderen. Ons groepje heeft het zichzelf best lastig gemaakt, want we hebben in het begin niet goed gepland en geen goede taakverdeling gemaakt. Naar het einde toe moesten we heel hard werken om het project op tijd af te ronden. Dat hebben we de volgende keer beter aangepakt. 

Om de raket de lucht in te krijgen, was het belangrijk om een goede dop te maken. Die zorgde ervoor dat de lucht die we in de fles (raket) pompten, er niet uitliep. Hij moest sterk genoeg zijn om het aantal bar aan te kunnen, zonder dat hij eraf schiet. En de dop moesten we manueel eraf kunnen halen om de raket te lanceren. Toen het uiteindelijk lukte om hem meer dan 10 meter de lucht in te krijgen, waren we best trots op ons werk! 

Wat ik erg leuk vond aan het project is dat we veel in de praktijklokalen werkten om de raket te bouwen. Hoewel de samenwerking in het begin een beetje stroef verliep, was het uiteindelijk geweldig om met je groepje te brainstormen en te experimenteren. Ook vind ik het leuk dat wat we geleerd hebben tijdens de lessen, in de praktijk mogen uittesten."

- Koen