Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Ibrahim over zijn droombaan

Student Technische Natuurkunde

‘Ik zou wel bij ruimtevaartbedrijf SpaceX willen werken’

"Technische Natuurkunde is een brede opleiding, waar je later nog alle kanten mee op kan. Dat komt voor mij heel goed uit, want ik weet nog niet 100% zeker wat ik later wil gaan doen. Ik zou bijvoorbeeld wel adviseur willen worden bij een groot bedrijf zoals SpaceX. Dat is een internationaal ruimtevaartbedrijf.  

Wanneer ik mijn bachelor heb behaald, wil ik eerst nog doorstuderen. Ik zit te denken aan een master Natuurkunde aan de UvA. Zo geef ik nog meer waarde aan mijn diploma. Ik zie om mij heen dat er een tekort is aan mensen met een technische achtergrond en dat dat tekort in de toekomst alleen maar groter wordt. Ik vermoed dat het voor mij dan nog makkelijker wordt om een mooie baan te krijgen. 

Ik hoop in het derde jaar tijdens mijn stage een beter beeld te krijgen welke richting ik op wil. Ik zou heel graag stagelopen bij CERN in Zwitserland. Daar staat het grootste deeltjesfysicalaboratorium ter wereld. Je hebt daar wel uitstekende cijfers voor nodig. Ik moet heel hard werken de komende jaren, maar ik heb het ervoor over."

– Ibrahim