Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Uitslag en rangnummer selectie

Nam je deel aan de selectie? Dan ontving je op 15 april 2024 je rangnummer en de selectie uitslag. Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van Sportkunde – leerroute SM&O valt, dan kreeg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moest die plaats binnen 2 weken accepteren via Studielink.

Geldigheidsduur uitslag 

Ben je geselecteerd voor Sportkunde - leerroute SM&O, maar wil je liever in september 2025  starten in plaats van september 2024? Dan moet je volgend jaar opnieuw deelnemen aan de selectie.  

Medische keuring 

Heb je de aangeboden plek geaccepteerd? Dan ontvang je begin juni een uitnodiging voor de medische keuring (geldt niet voor zij-instromers vanuit het mbo). 

Kans op plaatsing 

Sportkunde (inclusief het zij-instroomtraject en Sport Studies)  heeft voor het studiejaar 2024-2025 plek voor 300 studenten. Er namen 561 kandidaten deel aan de selectie en deze hebben op 15 april hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 561. Deelnemers met de nummers 1 t/m 300 hebben meteen op 15 april ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen 2 weken moeten accepteren. 

Heb jij een nummer dat boven de 300  ligt, dan wil je natuurlijk graag weten of er een kans is dat jouw nummer ook nog aan de beurt komt, en vooral wanneer dat zou kunnen zijn. Heb je een nummer vlak boven de 300, dan kan dat vrij snel na 15 april gebeuren. Heb je een hoog nummer dan moet je langer geduld hebben.  

Op deze pagina publiceren we elke week welk rangnummer inmiddels aan de beurt is gekomen. Daarmee kun je een inschatting maken hoe jouw kansen liggen dat je tussen 15 april en 15 augustus (de datum waarop de HvA de laatste plaatsen aanbiedt) aan de beurt komt. Check deze pagina dus regelmatig, ook in de zomer, maar zeker vlak na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren, omdat ze helaas zijn gezakt. 

Op onderstaande datumis een plaats aangeboden aan nummer:
26 april308
30 april342
14 mei350

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen, check deze dus regelmatig.