Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De bouwwereld is de laatste decennia opgeschrikt door een aantal (bijna) instortingen van bijvoorbeeld daken en parkeerdekken. Deze gevallen waren een wake-up call voor verschillende partners binnen het bouwproces. Met name voor constructeurs die met andere ontwerpdisciplines moeten zorgen voor een robuust en veilig constructief ontwerp. De master Structural Engineering leidt je op tot allround constructeur van beton-, staal-, hout-, steen- en funderingsconstructies, specifiek voor gebouwen.

Kom kennismaken

Begin jij na de zomer met de master Structural Engineering? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Het programma van de master Structural Engineering bestaat uit 12 modules. Deze modules zijn in de eerste 2 jaar opgebouwd uit 2 onderdelen: colleges met afsluitend een tentamen en een onderzoeksopdracht. In het derde jaar richt je je volledig op je afstudeeropdracht.

Jaar 1

Het jaar 1 ga je aan de slag met de modules Toegepaste Mechanica, Constructief Ontwerpen, Parametrisch en Generatief Ontwerpen en Geotechnische Constructies.

Jaar 2

In jaar 2 richt je je op de modules Steenconstructies, Houtconstructies, Staalconstructies en Betonconstructies.

jaar 3

In het laatste jaar ga je aan de slag met Onderzoeksvaardigheden, Integraal ontwerpen en Complexe Modellering. Je sluit de master af met een proeve van bekwaamheid en een afstudeeronderzoek.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je bent toelaatbaar met een bachelordiploma Bouwkunde, Civiele Techniek of Built Environment. Voor alle opleidingen geldt dat je de afstudeerrichting Constructie moet hebben gedaan. Heb je een ander bachelordiploma? Dan is aantoonbare werkervaring soms ook voldoende.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

14 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 3 contacturen per week. Daarnaast besteed je ongeveer 11 uur per week aan onderzoek en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld

De masteropleiding Structural Engineering wordt niet bekostigd door het Ministerie van OCW. Daarom betaal je voor deze opleiding het aangepaste collegegeld van € 5.400 per studiejaar. Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten van ongeveer € 400 voor boeken en excursies.

Lees meer over studiekosten

Waarom master Structural Engineering?

  • De enige allround constructiemaster op dit gebied bij een Nederlandse hogeschool.
  • Parametrisch- en generatief modelleren en robotisering zijn een onlosmakelijk onderdeel van de opleiding.
  • Na het behalen van het diploma kom je in aanmerking voor 120 punten voor het constructeursregister.
  • Je krijgt les in het nieuwste gebouw van de HvA, met de modernste technische faciliteiten, gelegen naast het metrostation Weesperplein.