Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

In de media

Nieuwsberichten over en met de Master Klimaatpsychologie en -gedrag

Op deze pagina staat een overzicht van nieuwsberichten rondom de Master Klimaatpsychologie en -gedrag.

Samen kunnen we de energierekening betaalbaar maken | VPRO Tegenlicht

Nieuwe master klimaatpsychologie leidt studenten op tot 'gedragsveranderaars'

AT5, 15 september 2023: Hoe kan je men zo ver krijgen om hun huis aardgasvrij te maken of om plantaardige eiwitten te eten? Het is een greep uit de onderwerpen waarover de studenten van de Master Klimaatpsychologie en -Gedrag zich gaan buigen de aankomende twee jaar.

HvA introduceert masteropleiding klimaatpsychologie: ‘Waarom is deze opleiding er nog niet?’

Volkskrant, 4 april 2023: Bedrijven en overheden die klimaatbewustgedrag willen stimuleren, verlangen naar experts met deze kennis. 

Nieuwe Master HvA moet grote organisaties klimaatbewuster maken
BNNVARA - De Nieuws BV, 30 maart 2023: Iedereen is zich er door middel van allerlei spotjes van bewust dat ons eigen gedrag van invloed is op het klimaat. Maar om het gedrag van grote bedrijven aan te passen is er meer nodig. De Hogeschool van Amsterdam heeft daarom een nieuwe Master geintroduceerd: Klimaatpsychologie en -Gedrag.

Burgermeester gaat weer studeren: 'verandering kan ook leuk zijn'
Binnenlands Bestuur, september 2023: Voormalig burgemeester van de Gemeente Medemblik: Dennis Straat, verlaat zijn ambtelijke taak om terug de schoolbanken in te gaan.

In spe – Mette Beerda
Tijdschrift De Psycholoog, 6 oktober 2023: Nadat Mette haar Batchelor in Communicatie & Multimedia design had afgerond aan de Hogeschool Utrecht, is ze sinds september begonnen met de Master Klimaatpsychologie en -Gedrag.

De drijvende kracht achter klimaatbewust gedrag
HvA Impact Magazine, 7 september 2023: In deze editie van het HvA Impact Magazine gaat het over de nieuwe Master op de Hogeschool van Amsterdam: Klimaatpsychologie en -Gedrag.