Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingseisen

Wat zijn de toelatingseisen voor de master Klimaatpsychologie en -gedrag?

Voor de master Klimaatpsychologie en -gedrag gelden de volgende toelatingseisen:

  • Je hebt een bachelordiploma:
    • een hbo-diploma Toegepaste Psychologie of wo-diploma Psychologie, of:
    • een bachelordiploma (hbo of wo) op het gebied van gedragswetenschappen of sociale wetenschappen, of:
    • een bachelordiploma op elk ander terrein, in combinatie met aanvullende scholing en/of werkervaring in psychologie (in overleg met de opleiding);
  • Bij aanvang van de master heb je een relevante functie op hbo- of academisch niveau. Je krijgt medewerking van je werkgever om in of voor jouw organisatie opdrachten uit te voeren op het gebied van klimaatbewust gedrag. Binnen jouw organisatie zijn er voldoende mensen beschikbaar die feedback kunnen geven over door jouw ontwikkelde projecten en je voortgang.
  • Je hebt een positief advies ontvangen na je toelatingsgesprek, waaruit blijkt dat je de potentie hebt je te ontwikkelen tot professional klimaatpsychologie en -gedrag op masterniveau.
  • Daarnaast beschik je aantoonbaar over goede analytische en communicatieve vaardigheden, ben je proactief en in staat regie te voeren op je eigen leerproces.

Toelatingsprocedure 

Na je inschrijfverzoek bij Studielink, krijg je in 2024 toegang tot onze digitale leeromgeving (Brightspace) om daarin de toelatingsprocedure te doorlopen. 

Voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen zijn, dan volgt plaatsing op basis van de volgorde van het doorlopen van deel A in de toelatingsprocedure (de diploma-check). 

Blijkt jouw vooropleiding toereikend, dan kun je verder met deel B van de procedure. Dit omvat een vragenlijst voor jou en je werkgever, waarin je onder andere jouw project omschrijft. Na afronding van deel B word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.  

Inschrijven via Studielink kan tot en met 15 augustus. Het toelatingsdossier dient uiterlijk 1 september helemaal rond te zijn. Let op: in verband met het zomerreces zijn we tussen 13 juli en 18 augustus niet bereikbaar.