Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Wat zijn de studiekosten?

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, het studievoorschot en de overige studiekosten voor de opleiding Interprofessionele Paramedische Zorg.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2023-2024 bedraagt € 2.314. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je voor het eerst met een opleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2023-2024 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.157. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Overige kosten

Om te werken aan de projecten, het bekijken van colleges of het bijhouden van je online portfolio heb je een laptop nodig. Overige onderwijsmiddelen stelt de opleiding beschikbaar. Indien gewenst of noodzakelijk schaf je specifieke readers of literatuur aan tijdens het studiejaar.

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studiefinanciering

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen zoals basisbeurs, aanvullende beurs, rentedragende lening, studentenreisproduct en collegegeldkrediet (alleen voor hbo en universiteit). Je bepaalt zelf welke onderdelen je aanvraagt. Kijk op de website van DUO voor meer informatie(opent in nieuw venster).