Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Een master volgen aan de UvA

De opleiding Finance & Control van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kunt doorstromen naar de UvA via de Academic doorstroomminoren aan het begin van het vierde jaar. Finance & Control biedt twee Academic doorstroomminoren, in samenwerking met de UvA, aan:

1. Accountancy & Control minor 
2. Business Administration minor

Als je een van deze doorstroomminoren wilt volgen, heb je een cijfergemiddelde van 7,0 of hoger nodig om toegelaten te worden. Na het volgen van een van deze doorstroomminoren, kun je de master Accountancy and Control(opent in nieuw venster) (financieel-economisch) of de master Business Administration(opent in nieuw venster) (bedrijfskundig) aan de UvA volgen, direct na afronding van je hbo-opleiding. Je combineert op deze manier de voordelen van het praktijkgericht onderwijs van het hbo, met het theoretische niveau van de universitaire master.

Het universitaire programma bestaat uit colleges gegeven door docenten van de UvA-faculteit Economie en Bedrijfskunde.