Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Werkveld

Waar ga jij straks aan de slag?

Wie weet bereid je over een paar jaar samen met het management van Ahold Delhaize het financiële beleid voor de komende jaren voor. Of geef je als Controller leiding aan de financiële administratie van Artsen Zonder Grenzen. Misschien heb je meer met IT en houd je je liever als Business Analist bij Praxis bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Een andere veelgevraagde functie is die van Risk Auditor, bijvoorbeeld bij Deloitte. Daarbij draait het om risicomanagement en interne beheersing (internal audit). Je houdt je dan bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen. Deze functie heeft veel gemeen met die van Compliance Officer waarbij jij degene bent die onderzoekt in hoeverre de organisatie zich aan de steeds complexer wordende (internationale) wetten, regels en richtlijnen houdt.

Ligt jouw interesse meer in de financiële wereld? En vind je het leuk om mensen en bedrijven te adviseren? Dan zou Vermogensbeheerder bij een organisatie als Van Lanschot Bankiers een interessante functie voor je kunnen zijn. Je beheert dan de beleggingsportefeuilles van klanten en je bepaalt de strategie die past bij hun beleggingsdoelen en risicoprofiel.

Naast deze functies kun je met Finance & Control uiteraard nog veel meer kanten op. En dat geldt net zo goed voor de functies als voor het type organisatie. Van Fintech start-ups tot overheid, van multinational tot vrijwilligersorganisatie, alle hebben behoefte aan een scherpe analyticus die als geen ander het verhaal achter de cijfers kan lezen en dat kan vertalen naar een glashelder advies op managementniveau. Aan die collega die net zo goed weet om te gaan met verandering en technologie als met mensen en cijfers.