Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ergotherapie

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Ergotherapie. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Wat is de studiekeuzecheck?

Tijdens de studiekeuzecheck doorloop je een programma waarin je ervaart hoe het onderwijs er tijdens de opleiding aan toegaat. Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken een studiekeuzeadvies. Dit geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of Ergotherapie de opleiding is die het beste bij je past. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zonder deelname aan de studiekeuzecheck kun je niet starten met de opleiding.

Programma studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck voor Ergotherapie vindt plaats op locatie. De studiekeuzecheck bestaat uit een aantal elementen. Voorafgaand aan de studiekeuzecheck maak je een voorbereidende opdracht en een online vragenlijst. Deze onderdelen maak je thuis en lever je in voorafgaand aan de studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck bestaat verder uit:

  • Een werkcollege
  • Proeftoets
  • Een vaardighedencollege

Data studiekeuzecheck

De data waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck vind je vanaf oktober 2022 op deze pagina.

Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Aanmelden studiekeuzecheck

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2022 en 1 mei 2023 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een datumprikker.
  • Meld je binnen 4 weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hierboven.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Studiekeuzeadvies

Binnen 2 weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Lees meer over studiekeuzecheck bij de HvA
(opent in nieuw venster)