Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Als engineer werktuigbouwkunde kun je aan de slag als ontwerper, productmanager of constructeur. Je realiseert innovatieve, technische oplossingen om producten en processen slimmer en duurzamer te maken. Maar doorstuderen kan natuurlijk ook.

Jouw toekomstige loopbaan

Als engineer werktuigbouwkunde ben je zowel creatief en technisch, als praktisch en commercieel. Met jouw brede kennis ontwikkel je producten voor consumenten, maar ook complete industriële installaties. Kortom, van een fietsband die niet lek gaat tot een hijskraan of een vulmachine. Vakken als mechanica, wiskunde en ontwerpen zijn daarbij net zo belangrijk als technisch tekenen of fabricagetechniek. Jij hebt al die kennis, dus jij creëert jouw eigen toekomst.

Lees wat afstudeerders nu doen

Doorstuderen na je opleiding?

Je bachelordiploma Engineering: Werktuigbouwkunde vormt een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen, hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Meer over verder studeren