Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Anouk over haar studievereniging

Anouk, student Engineering

‘Het hoogtepunt van het jaar is de Hannover Messe’

"In mijn eerste jaar ben ik lid geworden van de studievereniging A-Tech. De vereniging combineert zakelijke aspecten perfect met gezelligheid en warmte. Je leert netwerken en maakt vrienden voor het leven. De vereniging is de kers op de taart van mijn opleiding!"

Veel geleerd als vicevoorzitter 

"Als je lid bent, leer je snel jaargenoten, ouderejaars en docent kennen. Tijdens workshops en excursies krijg je de kans om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Zoals een mooi LinkedIn-profiel leren maken of hoe je je moet gedragen op een beurs.  

Ook kun je bestuurservaring opdoen door je op te geven voor een commissie of het bestuur. Zo beslis je onder andere mee welke activiteiten we gaan doen. Zelf ben ik vicevoorzitter. Ik heb veel mogen leren van deze functie."

Gave excursies en gezellige borrels 

"Met de studievereniging ga je op gave excursies en gezellige borrels. Voor mij is het meest gave dit jaar onze excursie naar de Hannover Messe geweest. We vertrokken ’s ochtends vroeg met 50 leden in een bus naar een van de grootste techniekbeurzen ter wereld. De busreis op zichzelf was al gezellig, je leerde je medepassagiers tijdens de reis kennen. Op de beurs kreeg je alle tijd om alle technische innovaties te bekijken. Na afloop gingen we een hapje eten en was er een avondprogramma. 

Natuurlijk zijn er ook kroegentochten en borrels die we vaak met andere studieverenigingen organiseren. Een prima kans dus om te netwerken."

- Anouk