Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Doorstuderen na je opleiding

Kyra, oud-student Engineering

'Binnen energie en duurzaamheid zijn er veel mogelijkheden'

"Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Werktuigbouwkunde. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting Sustainable Energy Systems. Deze keuze was makkelijk gemaakt, want duurzaamheid is voor mij erg belangrijk." 

Meegedaan aan een race in Londen 

"Het meest interessante project tijdens mijn studie was CleanMobility. Een jaar lang heb ik met studenten uit verschillende richtingen binnen Engineering duurzame voertuigen gebouwd en geoptimaliseerd. Uiteindelijk hebben we meegedaan aan een race in Londen!  

Mijn derdejaarsstage heb ik gevolgd bij het ingenieursbureau De Groene Grachten. En mijn afstudeeropdracht heb ik uitgevoerd bij advies- en ingenieursbureau Valstar Simonis. Wat ik mooi vond aan de opleiding, is dat je vrij bent om te kiezen waar je stage wilde lopen. Er is veel mogelijk!" 

Master sloot mooi aan op mijn vooropleiding 

"Momenteel volg ik de 2-jarige master Metropolitan Analysis Design and Engineering (MADE). Dit is een joint-degree master ofwel een samenwerkingsverband tussen twee universiteiten: Wageningen University & Research en de TU in Delft. Hij richt zich op data-driven onderzoek naar duurzame ontwikkeling van steden. Duurzame energie is hier een groot onderdeel van. De master sloot dus mooi aan op mijn vooropleiding.  

Als hbo-student word je niet zomaar aangenomen op een universitaire master, maar het is zeker mogelijk. Ik studeer met veel plezier op het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions op het Marineterrein! Kortom als SES-student kun je je eigen pad creëren, want binnen energie en duurzaamheid zijn er vele interessante mogelijkheden."

- Kyra