Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Afstudeerrichtingen Product Ontwerpen

De leerroute Product Ontwerpen van de opleiding Engineering, kent 2 verschillende afstudeerrichtingen: Industrial Design Engineering en Interaction Engineering.

Industrial Design Engineering

Je leert alles over het ontwerpen en produceren in serie (gebruiksvoorwerpen of -apparatuur voor consumenten of professionals).

Je kunt vernieuwende producten en of verpakkingen op methodische wijze ontwerpen waarbij naast technische eisen ook nog andere relevante zaken zoals produceerbaarheid, kosten of onderhoud spelen. Daarnaast is er binnen deze richting ook volop aandacht voor duurzame verpakkingen en hergebruik van materialen.

Interaction Engineering

Je focust op de interactie tussen gebruikers en producten en stelt de mens centraal in je ontwerpen. Hoe ontwikkel je een apparaat, gebruiksvoorwerp of voertuig zo dat wij er prettig mee om kunnen gaan? Is het handig en veilig in gebruik, zelfs in stressvolle omstandigheden?

Binnen deze richting ontmoeten de fysieke en mentale wereld elkaar. Je verdiept je in de psychologie van de gebruiker en de fysieke eigenschappen van het apparaat.