Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. Producten verkopen. Organisaties veranderen. Verbeelden wat er nog niet is. De wereld verbeteren. Bij de Amsterdamse deeltijdopleiding Creative Business (CB), waarvan het curriculum samen met de opleiding Communicatie (CO) wordt aangeboden, leer je met zulke verhalen impact maken. Van concept tot content, van merk tot netwerk, intern en extern, online en offline.

Vanaf 2024 is het ook mogelijk om de opleiding Communicatie deeltijd te volgen. Binnenkort is het mogelijk om je in te schrijven.
Meer informatie

Is Creative Business in deeltijd iets voor jou?

Dit ga je doen

Tijdens de deeltijdopleiding Creative Business leiden we je op tot een creatieve media- en communicatieprofessional. Je ontwerpt communicatie van concept tot creatie. Je maakt het verhaal dat je ziet: content, beeld, taal, code, video en audio. En je kent het verhaal erachter: concept, strategie en theorie.

Waarom Creative Business deeltijd in Amsterdam?

Jaar 1

In het propedeusejaar volg je vier stones. Je gaat aan de slag met vier centrale thema’s: het neerzetten van een merk, de rol van media in het vertellen van verhalen, de rol van media en communicatie in maatschappelijke vraagstukken en de toekomst van media en communicatie.

Jaar 2

In het tweede jaar volg je een flexibel studieprogramma waarbij je je eigen leerroute uitstippelt. Coaching helpt bij het maken van keuzes in je leerroute. Jouw ontwikkeling op je werkplek wordt getoetst in een assessment.

Jaar 3

In het derde jaar kies je voor stones die aansluiten bij jouw ontwikkelbehoefte. Je definitieve leerroute wordt nu goed zichtbaar. Heb je je vooral gericht op media of heb je ook een aantal communicatiegerichte stones gekozen?

Jaar 4

Tijdens het afstuderen haal je nog één keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je talent in de beroepsrol en het onderwerp dat het beste bij jou past!

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor deze opleiding heb je een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma nodig. Ook heb je toegang tot een bedrijf of organisatie waar je de opdrachten van de opleiding kunt uitvoeren. Je neemt ervaring mee, bent grondig, nieuwsgierig en creatief. Je bent beschikbaar op vrijdagen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

8 uur les

Je hebt minimaal 8 uur contacttijd per week in het eerste studiejaar. Daarnaast besteed je circa 20 uur aan zelfstudie en kun je aantonen dat je 12 uur per week professionele taken uitvoert.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 400 per jaar voor boeken, readers en vakmaterialen. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Creative Business deeltijd aan de HvA?

  • De meest volledige deeltijdopleiding van Nederland op het gebied van media en communicatie.
  • Je hebt veel keuzevrijheid en flexibiliteit in het samenstellen van je curriculum.
  • Je krijgt les van docenten uit de beroepspraktijk.
  • De opleiding biedt een persoonlijke benadering.
  • Studeren in Amsterdam: hart van creatief Nederland. De stad waar je aan de slag kunt met de grote uitdagingen van de wereld op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en digitalisering.

Voor wie?

  • Je werkt ongeveer 24-32 uur (of gaat werken), met communicatie- en mediataken in jouw functie.
  • Je bent proactief en zelfstandig.
  • Je bent al wat ouder en zoekt een netwerk van werkende leeftijdgenoten (gemiddelde leeftijd eerstejaarsstudenten is 25 jaar).
  • Je leert makkelijk en zoekt uitdaging.
  • Je werkplek of netwerk geeft mogelijkheden om media- en communicatieproducten te maken voor werkgever/opdrachtgever.