Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Vind jouw focus met Creative Business (CB). Media en communicatie zijn overal. Ze helpen bij het vertellen van verhalen. Als jij geïnteresseerd bent in de strategie achter een verhaal en de veelzijdigheid van media, dan is de deeltijdopleiding Creative Business iets voor jou. Je leert creatieve mediaformats maken, optimaliseren en vermarkten. Online en offline, van concept tot content en van idee tot oplevering. Jij kent de kracht van media en weet hoe je dit kunt inzetten om impact te creëren.

Kom kennismaken
Verhalen zijn overal. Bij Creative Business deeltijd leer je hoe je verhalen vormgeeft en vermarkt.

Dit ga je doen

Bij de deeltijdopleiding Creative Business werk jij aan je carrière als ondernemende mediaprofessional te gaan werken. Je bent gespecialiseerd in ontwerp, productie, vermarkting en het opleveren van content en media. Je maakt het verhaal dat je ziet - beeld, taal, code, video en audio - maar leert ook meedenken over de strategie die erachter zit. Dit alles in wereldstad Amsterdam, het hart van creatief Nederland. Je gaat aan de slag met een uniek onderwijsprogramma: stones.

Waarom Creative Business deeltijd in Amsterdam?
Jaar 1

In het 1e jaar maak je kennis met de basis van het vakgebied en de wijze waarop media ingezet kan worden om een verhaal te vertellen. Je volgt 4 stones: wij zijn onze verhalen, de kracht van merken, creatie met innovatie en hoe media ons beïnvloeden.

Jaar 2

In het tweede jaar volg je een flexibel studieprogramma waarbij jij je eigen leerroute uitstippelt. Jouw studiecoach helpt bij het maken van keuzes in je leerroute. Jouw ontwikkeling op je werkplek wordt getoetst in een assessment.

Jaar 3

De definitieve leerroute wordt nu goed zichtbaar. In het derde jaar kies jij een stone of minor die bij jouw interesse past. Bijvoorbeeld op het gebied van research, creatief ondernemen of video.

Jaar 4

Tijdens het laatste studiejaar haal je nog een keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je kennis, kunde en talent in het onderwerp dat het beste bij jou past.

Bekijk het volledige studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor deze opleiding heb je een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma nodig. Ook heb je toegang tot een bedrijf of organisatie waar je de opdrachten van de opleiding kunt uitvoeren. Je neemt ervaring mee, bent grondig, nieuwsgierig en creatief. Je bent beschikbaar op vrijdagen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

8 uur les, 40 totaal

Je hebt elke vrijdag minimaal 8 uur contacttijd. Daarnaast besteed je circa 20 uur aan zelfstudie en kun je aantonen dat je 12 uur per week professionele taken uitvoert.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 400 per jaar voor boeken, readers en vakmaterialen. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Creative Business deeltijd aan de HvA?

  • We werken nauw samen met de opleiding Communicatie. Zoek je dus een deeltijdstudie Creative Business die ook aspecten van communicatie in zich heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
  • Je hebt keuzevrijheid en flexibiliteit in het samenstellen van je curriculum. Zodat jij je opleiding en baan kunt combineren. Dit in Amsterdam: het hart van creatief Nederland.
  • De opleiding heeft een persoonlijke, kleinschalige benadering. Daarbij krijg jij les van docenten uit de beroepspraktijk.

Voor wie?

  • Je werkt ongeveer 24-32 uur met media- en communicatietaken in jouw functie, of creëert hier mogelijkheden voor.
  • Je bent proactief en zelfstandig en je ziet de opleiding als mogelijkheid tot professionaliserings- of omscholingstraject.
  • Je bent 20+ en op zoek naar een netwerk van werkende leeftijdsgenoten.