Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na je opleiding

De hbo-bachelor Communicatie biedt een goede basis om verder te studeren.

Hbo- en wo-masters

Na het behalen van een bachelor-diploma kan je een master-opleiding gaan volgen. Dit kan zowel op hbo- als op wo-niveau. Op Studiekeuze123(opent in nieuw venster) vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op hbo-niveau en op wo-niveau.

Als je een master gaat volgen aan een universiteit dien je een tussenjaar, maar soms zelfs twee tussenjaren, te doen. Dit wordt een pre-master genoemd. Voor sommige wo-masters bestaan verkorte routes: als je bijvoorbeeld via ons de minor Doorstroom Communicatiewetenschap bij de UvA volgt, dan wordt het pre-master traject voor de wo-master Communicatiewetenschap ingekort. 

Je hebt ook de mogelijkheid om een hbo-master te volgen. Hbo-masters bieden tegenwoordig veelal dezelfde titel als wo-masters. Een hbo-master is praktischer en beroepsgerichter ingericht en hierdoor hoef je geen pre-master te behalen. Je behaalt dan dus in kortere tijd je master-diploma. 

Voorbeelden van hbo-masters zijn:
- Master International Communication(opent in nieuw venster) (Hanze Groningen)  
- Master Digital design (HvA) 

Overzicht hbo-masters

Een compleet overzicht van hbo-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123(opent in nieuw venster). Je kunt filteren op hbo-masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is. Via deze link kun je eveneens wo-masters zoeken.

Vragen?

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting.

  • WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10:00 - 16:30 uur)
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30 uur)
  • E-mail: studievoorlichting@hva.nl
Bekijk de toelatingseisen
Bezoek onze open dag