Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck

Tijdens het adviesgesprek aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies van ons. Is dat advies negatief? Dan adviseren we je om je uit te schrijven voor de opleiding. We denken dat jij en de opleiding dan geen goede match zijn.

Hoe meld ik mij aan voor de studiekeuzecheck?

Dien vanaf 1 oktober een inschrijfverzoek in via Studielink. Hiervoor heb je de zogeheten CROHO-naam en -code van de opleiding nodig. Voor Communicatie is dat Communicatie (CROHO-naam) en 34405 (CROHO-code). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (opent in nieuw venster)(Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen de gestelde termijn na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. De data van de studiekeuzecheck staan verder op deze pagina vermeld. 
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je daarom tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan, maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Voorbereiding op de studiekeuzecheck

Je bereidt je voor op onze studiekeuzecheck door vooraf één huiswerkopdracht te maken. De opdracht bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Een onderdeel over media & communicatie, een onderdeel over taal en een onderdeel waarbij je gaat reflecteren.
Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via www.hva.nl/vragenformulier.

Studiekeuzeadvies

Tijdens het adviesgesprek aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies van ons. Is dat advies negatief? Dan adviseren we je om je uit te schrijven voor de opleiding. We denken dat jij en de opleiding dan geen goede match zijn.

Je ontvangt na de studiekeuzecheck dit studiekeuzeadvies ook per e-mail. Ook daarin geven wij aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Data studiekeuzecheck

  • 6 juni
  • 2 juli

Hulp bij studiekeuze

Heb je twijfels of de opleiding Communicatie bij je past óf twijfel je tussen verschillende studies? Op deze pagina vind je alles over studiekeuzehulp en kun je bijvoorbeeld een gesprek inplannen met een keuzecoach. 

Vragen?

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Centrale studentenadministratie: tel. 020-5951401 of via e-mail: csa@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.