Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Built Environment

Studiekeuzecheck

Een goede voorbereiding op je studiekeuze vergroot de kans dat je je studie succesvol afrondt. Met de studiekeuzecheck weet je zeker dat je een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck is daarom een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en is verplicht voor alle aankomende studenten.

Data studiekeuzecheck

De data voor de studiekeuzecheck worden vanaf begin 2023 bekend gemaakt op deze pagina. 

Plan je studiekeuzecheck

Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner. Via de planner kies je de datum waarop de studiekeuzecheck bij ons op locatie plaatsvindt. Twee weken voor deze datum ontvang je je voorbereidende huiswerk. Houd hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Voorbereiding 

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je ter voorbereiding verschillende casussen uit de beroepspraktijk van Built Environment. Lees deze casussen vooraf goed door. 

Programma

Tijdens de studiekeuzecheck maak je kennis met alle disciplines in de gebouwde wereld. Je werkt samen met andere aankomende studenten in groepen aan één van de toegestuurde casussen. Dit doe je onder begeleiding van docenten die zelf uit de bouwwereld komen. Op deze manier ervaar je zelf welke eigenschappen en vaardigheden belangrijk zijn voor de opleiding Built Environment. Zo wordt het gewaardeerd als je creatief en nieuwsgierig bent en een onderzoekende houding en reflecterend vermogen hebt.

Je werkt veel samen omdat communicatief vaardig zijn belangrijk is. Zin in techniek is de basis. Door op deze ervaring te reflecteren wordt getoetst of wie jij bent, wat je wil en wat je kan, aansluit bij wat de opleiding biedt en vraagt. Op basis daarvan ontvang je een studiekeuzeadvies. 

Studiekeuzeadvies

Binnen 2 weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. 

Contact

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen(opent in nieuw venster) toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.