Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

De hbo-bachelor Bedrijfskunde deeltijd biedt een goede basis om verder te studeren. 

 

Na het behalen van een bachelordiploma kan je een masteropleiding gaan volgen. Dit kan zowel op hbo- als op wo-niveau. Op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster)vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op hbo-niveau en op wo-niveau.

Hbo-masters bieden tegenwoordig veelal dezelfde titel als wo-masters. Een hbo-master is praktischer en beroepsgerichter ingericht en hierdoor hoef je geen Pre-Master te behalen. Je behaalt dan dus in kortere tijd je Master-diploma.

De HvA biedt, samen met de Universiteit van Amsterdam, de mogelijkheid om na afronden van je opleiding direct door te stromen naar een masterstudie. Om door te kunnen gaan naar de universiteit moet je een doorstroomminor volgen. Zo kun je bijvoorbeeld verder studeren voor je master Sociologie(opent in nieuw venster) of Business Administration(opent in nieuw venster). Hiervoor is een doorstroomminor verplicht.

Een compleet overzicht van hbo- en wo-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster). Je kunt filteren op hbo of wo-masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is.