Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na je opleiding

De drie dimensies van de opleiding AMFI - Amsterdam Fashion Institute - dekken alle mogelijke beroepen in de mode-industrie op bachelorniveau.

Voorbeelden van beroepen in de verschillende dimensies

Fashion Design

Als creatief talent leer je alles over vorm, kleur, materiaal en techniek, maar ook over de maatschappelijke, economische en culturele achtergronden van mode. Je ontwikkelt een persoonlijke visie op mode die je uitwerkt in kleding- en stylingconcepten. Na je studie kun je bijvoorbeeld werken bij G-Star, Ann Demeulemeester, H&M, Lanvin, Adidas, ELLE of de Bijenkorf. Een aantal alumni hebben een eigen kledingmerk. AMFI ontwerpers zijn ook gewild door hun beheersing van huidige digitale ontwerp- en visualisatie technieken.

Fashion Business & Development 

Met een zakelijke instelling leer je op een andere manier de mode-industrie in detail kennen. Na je studie zet je je managementkwaliteiten en inzichten in om kleding zo effectief mogelijk in te kopen, te laten produceren en te verkopen. Daarnaast ben je in staat om antwoord te geven op duurzaamheidvraagstukken, bijvoorbeeld voor Tommy Hilfiger, Hunkemöller, Diesel, Hugo Boss, Zeeman, Nike, C&A of Suitsupply.

Fashion Branding

Ben je sterk visueel en tekstueel ingesteld dan leer je dat een concept aan de basis staat van elk modemerk. Het concept is van invloed op de ontwerpen, de assortimenten en de communicatie- en verkoopstrategie. Je leert een concept te ontwikkelen en te bewaken en om te gaan met zowel vormgevingsprincipes als het opzetten van een merkstrategie. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag bij modemerken (Acne Studios, Adidas, Diesel), tijdschriften (Glamcult, LINDA.), trend-, ontwerp- en reclamebureaus (Stijlinstituut, Concrete Associates, DDB) of bedrijven (HEMA, Zalando, Scotch & Soda).

Kom kennismaken!