Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ad Frontend Design & Development

Studiekeuzecheck

Op deze pagina vind je alle informatie over de aanmeldprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Frontend Design & Development (FDND).

Programma

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Deze dag is om te ervaren hoe een dag bij Ad. FDND eruit ziet en om alle vragen, die je nog hebt, te stellen. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij FDND bieden.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies. De studiekeuzecheck bestaat uit:

  • Een vragenlijst
  • Twee code challenges
  • En een gesprek

Let op: De AD Frontend Design & Development is een Nederlandstalige opleiding.
Please note: The Associate Degree Frontend Design and Development is a Dutch spoken course.

Data

De data voor de studiekeuzecheck vind je begin 2023 op deze pagina. 

Voorbereiding

Vragenlijst

Je moet een verplichte online vragenlijst invullen. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding. De vragenlijst wordt besproken tijdens de studiekeuzecheck.

Code Challenges

Wil je echt weten hoe het is om bij FDND in Amsterdam te studeren? Door de verplichte code challenges te doen krijg je gevoel voor hoe het is om te werken met de web technieken HTML, CSS en JavaScript. Tijdens de opleiding ben je continu bezig met deze technieken om interactieve toepassingen te maken voor het web. Let wel, dit is geen test!! De vraag is of deze challenge je motiveert en of je affiniteit hebt met de materie. Hierdoor kan je er achter komen of jij een frontender in spé bent!

Studiekeuzeadvies

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies vanuit de opleiding. Daarin geven we aan of de opleiding een goede keuze is voor jou. Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en nadenkt of jouw ervaring overeenkomt met je verwachtingen en of deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend, maar bedoeld om nog één keer te checken of je de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via Info-fdnd@hva.nl.

Heb je nog vragen? Stel ze!

Vragen over de studiekeuzecheck kan je stellen aan ons Onderwijsbureau via info-fdnd@hva.nl. Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Lees meer over de studiekeuzecheck bij de HvA