Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

De Associate degree opleiding Finance & Control is een tweejarige Nederlandstalige voltijdopleiding. Je werkt samen met studenten en professionals uit de beroepspraktijk aan opdrachten in de vorm van praktijkvraagstukken. Het onderwijsprogramma bestaat uit verschillende actieve werkvormen, zoals colleges, workshops en trainingen.

Theorie en praktijk

Bereid je voor op vakken als Bedrijfsadministratie (boekhouden), Bedrijfseconomie, Omzetbelasting, Beroepscode en Ethiek, Administratieve Organisatie, Organisatiekunde (bedrijfsprocessen), Engels en Nederlands en kennis van softwareprogramma's (bijv. SAP, PowerBI, Lean).

Naast deze vakkennis leer je alle vaardigheden die je in de beroepspraktijk nodig hebt. Denk aan samenwerken, projectmatig werken en het schrijven van adviesvoorstellen. Verder word je op het beroep voorbereid met trainingen, workshops en praktijkopdrachten uit de beroepspraktijk. Regelmatig worden gastsprekers uit het werkveld uitgenodigd of sprekers met vakinhoudelijke (wetenschappelijke) kennis vanuit het lectoraat Center for Financial Innovation dat verbonden is aan deze opleiding. Een lectoraat (docenten en onderzoekes) houdt zich bezig met praktijkgericht onderzoek.

Docent als coach

Je krijgt les van zeer betrokken docenten met kennis van het vakgebied. Zij werken ook nauw samen met het bedrijfsleven. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach (docent), die jou begeleidt bij je studievoortgang en je motivatie. De coach helpt jou verder om jezelf zowel professioneel als persoonlijk verder te ontwikkelen tot een finance professional. Het geven van feedback is een belangrijk onderdeel van je opleiding. De coach is jouw eerste aanspreekpunt bij vragen.

Aandacht voor jou

Je staat er niet alleen voor. Er is namelijk veel persoonlijk contact tussen jou, medestudenten en docenten: samen leren, werken en netwerken.

Internationalisering

Internationalisering is ook een belangrijk thema binnen de opleiding. Het financiële beroep wordt sterk beïnvloed door internationale ontwikkelingen. Er is hierom veel aandacht voor (zakelijke) Engelse taalvaardigheden, en ook aan klantgericht communiceren, waarbij verschillende culturele achtergronden een rol spelen. Externe ontwikkelingen, bijv. internationale regelgeving, komen ook aan de orde tijdens de opleiding.

Maak kennis met onze studievereniging Imperia
(opent in nieuw venster)

Titel en diploma

Na het afronden van Ad Finance & Control ontvang je het diploma Ad Finance & Control. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Associate Degree voeren.

Jaar 1 en 2
Download de opleidingsflyer
(opent in nieuw venster)