Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Voeding en Diëtetiek

De opleiding Voeding en Diëtetiek duurt 4 jaar. Elk jaar is onderverdeeld in 2 semesters. Je krijgt eerst een breed basisprogramma en kiest na anderhalf jaar voor één van de drie afstudeerrichtingen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Vakken basisprogramma

  • Voeding van de Gezonde Mens
  • Voedingsmiddelen (samenstelling en eigenschappen)
  • Welvaartsziekten
  • Voedingsfysiologie
  • Onderzoeksvaardigheden
  • Projectmanagement
  • Marketing
  • Ondernemingsplan

Daarnaast volg je sociale vakken zoals Communicatie en Psychologie. Ook wordt er veel aandacht besteed aan taal. Om goed te kunnen adviseren over een gezonde leefstijl krijg je zelf beweegonderwijs.

Afstudeerrichtingen

Nutrition & Dietetics

Met deze richting focus je je op de behandeling of begeleiding van zieke mensen in een klinische setting, zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Je kunt als diëtist zowel binnen als buiten een gezondheidsinstelling aan de slag.

Jouw karaktereigenschappen

  • geïnteresseerd in innovaties en culturen op het gebied van voeding en eetgewoonten
  • goed gevoel voor esthetiek
  • communicatief, ondernemend en zelfstandig
  • mensen op een gezonde en sportieve manier willen begeleiden
  • interesse in de effecten van voeding op lichaam en geest

Nutrition & Health Promotion

Ben je sportief en communicatief? Dan past deze richting goed bij jou. Je focust je op zowel preventie als gedragsverandering van mensen met bijvoorbeeld overgewicht of diabetes. Afgestudeerden werken vaak bij eerstelijnspraktijken.

Jouw karaktereigenschappen

  • geïnteresseerd in innovaties en culturen op het gebied van voeding en eetgewoonten
  • goed gevoel voor esthetiek
  • communicatief, ondernemend en zelfstandig
  • mensen op een gezonde en sportieve manier willen begeleiden
  • interesse in de effecten van voeding op lichaam en geest

Nutrition & New Product Management

Je hebt een neus voor trends in de voedingsmarkt. Na je studie kun je aan de slag bij grote bedrijven op het gebied van voeding als bijvoorbeeld product designer of als medewerker Voedselkwaliteit.

Jouw karaktereigenschappen

  • resultaatgericht en commercieel
  • goed inlevingsvermogen in consumentengedrag en smaak
  • logistiek talent en oog voor trends
  • ondernemend en innovatief
  • interesse in onderzoek, marketing en communicatie
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 25 juni 2020