Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor, deeltijd

Ben jij een vakman of –vrouw met ervaring binnen de gezondheidszorg of de welzijnssector en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan vmbo- en mbo-leerlingen? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn iets voor jou. Als leraar gezondheidszorg en welzijn leer je jongeren te coachen en begeleiden bij hun leerproces in de sectoren zorg, welzijn en dienstverlening.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2 en 4 jaar af.

Bekijk studieprogramma Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als tweedegraads leraar Gezondheidszorg en Welzijn kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en praktijkonderwijs in de sectoren Zorg, Welzijn en Dienstverlening. Daarnaast kun je het vak verzorging geven in de onderbouw van de havo of het vwo.

Bekijk beroepsmogelijkheden Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of mbo-4 niveau. Heb je al een bachelor in de zorg en/of welzijn behaald op hbo- of universitair niveau, dan kun je een versneld programma volgen. Klik op 'lees meer' voor het schema met toelatingseisen en meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Bekijk toelatingsprocedure Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2021 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2020 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2021. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk inschrijfprocedure Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding