Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control

Bachelor, voltijd

Ben jij de flexibele, ondernemende finance professional van de toekomst? Weet je net zo goed om te gaan met verandering en technologie als met mensen en cijfers? En ben je een scherpe analyticus die als geen ander het verhaal achter de cijfers kan lezen en dat kan vertalen naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional - of het nou een Risk Auditor is, een Business Analist of Controller - kun je bij de opleiding Finance & Control worden. Sinds 2018 heeft de opleiding Bedrijfseconomie een nieuwe naam: Finance & Control

Houd rekening met werkcolleges, hoorcolleges en zelfstudie. Ook werk je met medestudenten aan praktijkgerichte bedrijfseconomische opdrachten. Aan het begin van de opleiding maak je kennis met de financiële situatie van een bedrijf en belangrijke ondernemingsprocessen. Verder leer je meer over financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en investeringsplannen. Via een minor of een stage in binnen- of buitenland geef je een persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 12-15 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Als afgestudeerde kun je werken in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven en bij de overheid. Denk aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, financiële administratie, automatisering, planning en budgettering, investeringsselectie, kredietverlening en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in binnen- en buitenland aan de slag.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie

Bekijk de video en kies de opleiding die bij je past

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien