Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Als bedrijfskundige ben jij de expert die bedrijfsprocessen beter, slimmer en innovatiever maakt. Tijdens de 4-jarige opleiding Bedrijfskunde ontdek je hoe je organisaties van binnenuit begrijpt én verbetert. Je leert denken vanuit verschillende perspectieven en belangen, zodat jij straks breed inzetbaar bent in ieder bedrijf of iedere organisatie.

Uiterlijk 1 juli
Schrijf je in
Bedrijven tegen het licht houden en verbeterplannen maken die écht werken? Kom meer te weten over de opleiding Bedrijfskunde in deze video.

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding maak je kennis met belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie van een bedrijf. Je leert ook wat het voor een organisatie betekent om duurzaam te werken. Naast de kennis die je opdoet, train je ook jouw praktische vaardigheden, zoals samenwerken, presenteren én het opzetten van een eigen onderneming. Je werkt aan praktijkgericht onderzoek, vaak in samenwerking met regionale bedrijven, organisaties of instellingen.

Waar draait het om bij Bedrijfskunde? Bekijk het hier
Jaar 1

In het eerste jaar duik je in de wereld van bedrijven en ondernemen. Je ontdekt hoe organisaties werken, leert over de financiële situatie van een bedrijf en wat er speelt in de markt. Je leert door te doen, bijvoorbeeld door een eigen fictieve onderneming op te zetten. Ook krijg je vakken zoals Marketing en Strategie, Procesmanagement, Gedrag in Organisaties, Business Skills, Informatiemanagement en Financiën en Recht. Zo bouw je een sterke basis op.

Jaar 2

In het tweede jaar van de opleiding verdiep je je verder in de verschillende vakken. Daarnaast volg je twee keuzevakken.

Jaar 3

In jaar drie geef je een meer persoonlijke invulling aan je opleiding. Je loopt een half jaar stage bij een organisatie die je zelf kiest. Ook volg je een half jaar lang een minor naar keuze om je kennis te verdiepen of te verbreden.

Jaar 4

In het eerste semester van jaar vier werk je samen met je medestudenten aan praktijkopdrachten. In het tweede deel van het vierde jaar sluit je je opleiding af met een afstudeeropdracht bij een bedrijf naar keuze. Hier breng je alles wat je geleerd hebt in de praktijk.

Bekijk het studieprogramma

Begin jij na de zomer met de Bedrijfskunde? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Naar Start Opleiding

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de opleiding Bedrijfskunde toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Je hebt 14 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 26 uur per week aan projecten, onderzoek, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, licenties en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom Bedrijfskunde aan de HvA?

  • Met een diploma bedrijfskunde op zak kun je alle kanten op en ben je direct inzetbaar in veel verschillende functies.
  • Tijdens je studie krijg je veel persoonlijke begeleiding, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.
  • Je studeert in de internationale regio Amsterdam, hét innovatieve en bruisende centrum van Nederland.

Voor wie?

  • Je hebt een brede interesse in het bedrijfsleven en bent benieuwd naar de belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie.
  • Je vindt het leuk om met andere professionals te communiceren en samen te werken.
  • Je werkt graag aan het verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Je wilt na je opleiding breed inzetbaar zijn.
  • Je haalt graag het beste uit mensen en organisaties.