Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfskunde

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Bedrijfskunde leer je vanuit een brede visie naar organisaties te kijken. Je richt je op verbetering en vernieuwing van bedrijfsprocessen en ontwikkelt je tot een breed inzetbare generalist.

Je maakt tijdens de opleiding kennis met belangrijke processen in een organisatie, het businessmodel en de financiële situatie van een bedrijf. Daarnaast train je vaardigheden, bijvoorbeeld bij het opzetten van een onderneming. Je doet ook praktijkgericht onderzoek, veelal in samenwerking met regionale bedrijven, organisaties of instellingen.

Na je studie kun je aan de slag bij bedrijven, de overheid of non-profitorganisaties waar je je bijvoorbeeld bezighoudt met het begeleiden van verbeter- processen of het opzetten van nieuwe initiatieven. Maar je kunt je ook richten op kwaliteitsmanagement of integraal management. Of je gaat aan de slag als projectleider of adviseur.

Je begint met een brede oriëntatie: je maakt kennis met belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie van een bedrijf. Naast de kennis die je opdoet, train je ook je vaardigheden, bijvoorbeeld tijdens het opzetten van een onderneming. In de loop van de opleiding kun je je verder verdiepen.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Na je studie kan je aan de slag bij een bedrijf of non-profit organisatie en verbeterprocessen binnen de organisatie begeleiden of nieuwe initiatieven opzetten. Maar je kunt je ook richten op kwaliteitsmanagement of integraal management. Ook kun je aan de slag als projectleider of adviseur..

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillen tussen de vijf grote opleidingen Business en Economie? Bekijk dan deze video. Zowel studenten als afgestudeerden komen aan het woord over studie en werk: Human Resource Management, Bedrijfskunde, Finance & Control, Commerciële Economie en International Business.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie