Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfskunde

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Bedrijfskunde leer je vanuit een brede visie naar organisaties te kijken. Je richt je op verbetering en vernieuwing van bedrijfsprocessen en ontwikkelt je tot een breed inzetbare generalist.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bedrijven tegen het licht houden en verbeter-ideeën ontwerpen die echt werken? Meer weten over de opleiding Bedrijfskunde?

Wat ga je leren?

Je begint met een brede oriëntatie: je maakt kennis met belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie van een bedrijf. Naast de kennis die je opdoet, train je ook je vaardigheden, bijvoorbeeld tijdens het opzetten van een onderneming. In de loop van de opleiding kun je je verder verdiepen.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na je studie kan je aan de slag bij een bedrijf of non-profit organisatie en verbeterprocessen binnen de organisatie begeleiden of nieuwe initiatieven opzetten. Maar je kunt je ook richten op kwaliteitsmanagement of integraal management. Ook kun je aan de slag als projectleider of adviseur.

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie