Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Versterken van de samenwerking tussen jongerenwerk en voortgezet onderwijs

Een gezamenlijke leerlijn van vier maanden

Verslag

Met behulp van deze leerlijn kunnen jongerenwerkorganisaties en VO-scholen hun huidige of beoogde samenwerking in beeld brengen, actieplannen maken en uitvoeren om hun samenwerking te versterken, en evalueren in hoeverre de onderlinge samenwerking is verbeterd.

Deze leerlijn is bedoeld voor jongerenwerkorganisaties en scholen die hun samenwerking willen versterken om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een positief pedagogisch klimaat op school, een positieve ontwikkeling van jongeren, en preventie van polarisatie en radicalisering. Met behulp van deze leerlijn kunnen jongerenwerkorganisaties en VO-scholen gedurende vier maanden hun huidige of beoogde samenwerking in beeld brengen, actieplannen maken en uitvoeren om hun samenwerking te versterken, en evalueren in hoeverre de onderlinge samenwerking is verbeterd.

Referentie Rijnders, J., & Manders, W. (2020). Versterken van de samenwerking tussen jongerenwerk en voortgezet onderwijs: Een gezamenlijke leerlijn van vier maanden. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Youth Spot.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 23 november 2020

Publicatiedatum

nov 2020

Auteur(s)

Jeremy Rijnders

Publicaties:

Research database