Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Meidenwerk en de rol van het netwerk

factsheet

Verslag

In deze factsheet lees je over de rol van het netwerk in de identiteitsontwikkeling van meisjes en jonge vrouwen (meiden). Ook lees je hoe het meidenwerk meer gebruik kan maken van het netwerk om eraan bij te dragen dat meiden (leren) zelf vormgeven aan hun leven als deel van de samenleving.

Aanleiding hiervoor zijn vragen van het meidenwerk over hoe deze omgevingen van invloed zijn op het (leren) zelf vormgeven aan het eigen leven en wat voor invloed het meidenwerk hierop heeft.

Dit is een van de vier factsheets die een onderdeel vormen van het onderzoek Sterk Meidenwerk dat in mei 2016 is gestart.

Youth Spot voert het onderzoek Sterk Meidenwerk uit in samenwerking met ContourdeTwern, JoU, Dock, Streetcornerwork, Participe, Combiwel, SJJMH en Dynamo. Dit onderzoek is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Referentie Boomkens, C., & Metz, J. (2018). Meidenwerk en de rol van het netwerk: factsheet. Hogeschool van Amsterdam, Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 1 januari 2018

Publicatiedatum

jan 2018

Auteur(s)

Judith Metz

Publicaties:

Research database