Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Meidenwerk en de rol van familie

factsheet

Verslag

In deze factsheet laten we zien welke rol de familie heeft in de identiteitsontwikkeling van meisjes en jonge vrouwen (meiden). Ook lees je hoe het meidenwerk meer gebruik kan maken van de familie om eraan bij te dragen dat meiden (leren) zelf vormgeven aan hun leven als deel van de samenleving.

In de literatuur wordt vooral ingegaan op de rol die ouders hebben in de identiteitsontwikkeling van meiden. Andere familieleden kunnen echter ook een rol spelen in de identiteitsontwikkeling van meiden.

Dit is een van de vier factsheets die een onderdeel vormen van het onderzoek Sterk Meidenwerk dat in mei 2016 is gestart.

Youth Spot voert het onderzoek Sterk Meidenwerk uit in samenwerking met ContourdeTwern, JoU, Dock, Streetcornerwork, Participe, Combiwel, SJJMH en Dynamo. Dit onderzoek is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Referentie van Trijp, K., & Metz, J. (2018). Meidenwerk en de rol van familie: factsheet. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Youth Spot.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 1 januari 2018

Publicatiedatum

jan 2018

Auteur(s)

Karin van Trijp
Judith Metz

Publicaties:

Research database