Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Een overzichtelijk complex

communities voor veiligheid in wooncomplexen

Verslag

In deze rapportage worden sociale toepassingen voor professionals besproken om de veiligheid en veiligheidsbeleving op studentencomplexen te bevorderen. Aan hand van onderzoek op drie Amsterdamse studentencomplexen - de Wenckebachweg en beide kanten van de Zuiderzeeweg - zoomen we in op de waarde van communityvorming.

Communityvorming slaat in dit onderzoek enerzijds op het organiseren van bewoners die daarmee collectief kunnen bijdragen aan de veiligheidssituatie in een buurt. Ook doelen we met communityvorming op de opbouw en ontwikkeling van relaties en samenwerking tussen inter-afhankelijke partijen als de gemeente, politie, corporaties en bewoners. Hoe kan dit in de praktijk vorm krijgen? We presenteren een aanpak van 'Communities voor veiligheid' en bieden daarmee enkele handvatten voor het toepassen van interventies en het opzetten van effectieve samenwerking.

Referentie Essen, E., Stöpler, L., & Straathof, A. (2017). Een overzichtelijk complex: communities voor veiligheid in wooncomplexen. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Management van Cultuurverandering.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 1 augustus 2017

Publicatiedatum

aug 2017

Auteur(s)

Erik Essen
Lucien Stöpler
Alex Straathof

Publicaties:

Research database