Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Legal management, het realiseren van juridische kwaliteit

Hoofdstuk

In deze unieke uitgave van het lectoraat Legal Management belichten auteurs uit verschillende sectoren van de rechtspraktijk de ontwikkeling van het nieuwe vakgebied Legal Management. Deze nieuwe discipline benadert de praktijk van juridische professionals vanuit een organisatiekundig perspectief.

Binnen organisaties heeft legal management het doel de kwaliteit van de juridische functie te optimaliseren. De auteurs gaan in op de stand van zaken van het legal management binnen de centrale en decentrale overheid, het bedrijfsleven en de advocatuur.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de organisatie van juridische dienstverlening en juridische processen. Hard copy-exemplaren zijn verkrijgbaar via Boom Juridische Uitgevers, via https://www.bju.nl/juridisch/catalogus/legal-management-1-2017

De digitale versie wordt voor niet-commercieel gebruik via deze link vrijelijk beschikbaar gesteld onder een Creative Commons-licentie (CC BY-NC-SA 4.0).

Referentie Mein, A., & Timmer, I. (2018). Legal management, het realiseren van juridische kwaliteit. In I. Timmer, & A. Mein (Eds.), Legal management. : realiseren van juridische kwaliteit (pp. 11-26). Boom Juridisch.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 1 januari 2018

Publicatiedatum

jan 2018

Publicaties:

Research database