Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Neem de tijd om dakloze mensen hun eigen doelen te laten opstellen

Web

Sinds kort is passende huisvesting hoofdprioriteit bij hulp aan dakloze mensen. Waar nodig moet tevens passende begeleiding geboden worden. Maar wat is dat? Een overzicht opstellen van doelen op verschillende leefdomeinen bij de start van een traject lijkt de plank mis te slaan. Hoe kan het dan wel?

In het kader van haar proefschrift onderzocht Jorien van der Laan, senior onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies, welke doelen dakloze volwassenen hebben op het moment dat ze zich aanmelden bij de maatschappelijke opvang.

Sociale Vraagstukken

Op de website Sociale Vraagstukken publiceren en debatteren onderzoekers en deskundigen op basis van data en empirie over maatschappelijke kwesties. De site heeft als doel een verbinding te maken tussen onderzoek en de praktijk.

Referentie van der Laan, J. (2021). Neem de tijd om dakloze mensen hun eigen doelen te laten opstellen. Web publication or website, Socialevraagstukken.nl. https://www.socialevraagstukken.nl/neem-de-tijd-om-dakloze-mensen-hun-eigen-doelen-te-laten-opstellen/
7 mei 2021

Publicatiedatum

mei 2021

Auteur(s)

Jorien van der Laan

Publicaties:

Research database