Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Tech Law by Design legt enerzijds de nadruk op de theoretische scholing in de thema’s die van toepassing zijn op een juridische praktijk die in toenemende mate digitaliseert. En anderzijds traint deze module jouw vaardigheden in information design om data (informatie) op een toegankelijke wijze te presenteren aan de eindgebruiker.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

We onderzoeken de juridische implicaties van baanbrekende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, ChatGPT en the internet of things. We staan stil bij de uitdagingen op het gebied van privacy, intellectuele eigendom en ethiek in een digitale wereld. Zo verkrijg je inzicht in wat jou te wachten staat op het gebied van nieuwe wet- en regelgeving. Dat inzicht vertaal je naar een gebruiksvriendelijke compliancetool voor jouw organisatie, door toepassing van legal-designmethodes.

Leerdoelen
  • Je kunt op basis van tech law analyseren in hoeverre en op welke wijze (een deel van) de organisatie compliant is voor het beheersen, optimaliseren, en evalueren van processen in de beroepspraktijk.
  • Je bent in staat maatregelen te bedenken en werkprocessen in te richten voor het implementeren van tech law.
  • Je kunt in dialoog met (eind)gebruikers een overtuigend legal information design ontwerpen.
  • Je bent in staat kritisch te reflecteren op de resultaten en de beperkingen van het (her)ontwerp evenals op je eigen professionele ontwikkeling, het lerend vermogen en het ethisch moreel handelen.
Lees meer over het programma

Doelgroep

Tech Law by Design is een los te volgen module uit het studieprogramma van de masteropleiding Legal Management. De module is gericht op juridische professionals.

Cursusdagen

Zeven bijeenkomsten op dinsdag 9-4, 16-4, 23-4, 7-5, 14-5, 21-5 en 28-5 van 17.50 tot 20.20 uur.

Kosten

€ 1200 (exclusief eventueel studiemateriaal).

Toelating

De cursus is op masterniveau.

Tijdsinvestering

Reken op een gemiddelde tijdsinvestering van 168 uur (6 EC).

Groepsgrootte

De groep bestaat uit ongeveer 20 deelnemers.

Heb je een vraag?