Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De training in het kort

Wil jij als ervaren docent graag een beginnende collega coachen die deelneemt aan het PDG-traject, maar heb je geen opleiding tot coach? Niet elke school beschikt over een opgeleide coach voor het begeleiden van een cursist van het PDG-traject, maar jij kan dat na het volgen van deze training straks gaan doen! Je volgt deze training parallel aan de start van het opleidingstraject van de docent in opleiding.

Ben je geïnteresseerd? Vul het interesseformulier in en wij sturen je het digitale inschrijfformulier toe
Ga naar het interesseformulier
(opent in nieuw venster)
man en vrouw in gesprek aan tafel

Programma

In de training komen thema's aan bod over de uitgangspunten van coachen, basisvaardigheden en diverse pedagogisch-didactische theorieën. Tijdens de training voer je de begeleidende taak actief uit. Bij voldoende aanwezigheid (80%) en actieve deelname (de opdrachten zijn gemaakt) ontvang je aan het eind van de training een bewijs van deelname.

Thema's
  • Uitgangspunten van coachen: wat is coaching, waarin onderscheidt het zich van andere begeleidingsvormen, rolwisseling van de coach (collega en begeleider) en didactisch coachen.
  • Basisvaardigheden zoals luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD), feedback geven, gesprekstechnieken, GROW-methode, les observeren en nabespreken.
  • Aandacht voor pedagogisch-didactische thema’s en theorieën die in de PDG-opleiding aan bod komen en waarin je de coachee moet begeleiden. Bijvoorbeeld activerende didactiek, OUT-model, Roos van Leary, groepsdynamica en omgaan met verschillen.
Meer informatie

Wil je graag een versnelde training volgen? Kijk dan bij Verkorte training voor PDG-coaches.

Doelgroep

Je bent een ervaren docent zonder coachopleiding die een beginnend collega gaat coachen welke deelneemt aan het PDG-traject.

Cursusdagen

De lesdag is woensdag. De training vindt plaats op 8 november 2023, 6 december 2023, 20 december 2023, 17 januari 2024 en 14 februari 2024. Je hebt les van 09.30 tot 13.00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 1.695 per persoon.

Toelating

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als docent en een lesbevoegdheid of aan het PDG gelijkgestelde verklaring van didactische bekwaamheid. Je bent gemiddeld 2 uur per week beschikbaar voor de looptijd van de totale opleiding.

Tijdsinvestering

Het programma bestaat uit 35 uur: 5 dagdelen training, 15 uur zelfstudie en werken aan verwerkingsopdrachten.

Groepsgrootte

De trainingsgroep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers. De training gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met de trainer Lidewiet Driessen
l.w.driessen@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem voor overige vragen contact op met het Onderwijsbureau
onderwijsbureau-foo@hva.nl(opent in nieuw venster)
020-599 55 63(opent in nieuw venster)