Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Als legal management professional ben je de schakel tussen legal en de business. Je signaleert ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie die kansen bieden om juridische diensten en processen te verbeteren of vernieuwen. Je moet daarom overstijgend naar je organisatie kunnen kijken. Om dit overstijgende inzicht te ontwikkelen wordt in deze module ingezoomd op de organisatie, jouw rol daarin en het speelveld waarbinnen de organisatie opereert.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Cursusprogramma

Je leert relevante ontwikkelingen in en buiten je eigen organisatie te signaleren, de impact voor de dienstverlening en werkwijze van de organisatie te doorgronden en vervolgens concrete plannen te maken om verbeteringen door te voeren. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om te onderzoeken, schriftelijk te rapporteren en te adviseren en mondeling te overtuigen.

Onderdelen

De module bestaat uit twee delen:

  • In deel 1 leer je jouw organisatie beter kennen en ontwikkel je je omgevingsbewustzijn.
  • In deel 2 leer je in kaart brengen wat het doel en de bijbehorende aanpak van de organisatie is (strategie), hoe innovaties hier een bijdrage aan kunnen leveren en hoe je verbetervoorstellen overtuigend presenteert.
Lees meer over het programma

Doelgroep

Legal Management is een los te volgen module uit het studieprogramma van de masteropleiding Legal Management. De module is gericht op juridische professionals.

Cursusdagen

Vrijdag 25-8 om 10.20-12.50 uur; dinsdag 29-8 en 5-9 om 17.50-20.20 uur. Presenteren: zaterdag 26-8 om 10.20-12.50 uur en dinsdag 12-9 om 17.50-20.20 uur.

Kosten

€ 600 (exclusief eventueel studiemateriaal)

Toelating

De cursus is op masterniveau.

Tijdsinvestering

Reken op een gemiddelde tijdsinvestering van 84 uur (3 EC).

Groepsgrootte

De groep bestaat uit ongeveer 20 deelnemers.

Meer informatie?