Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Verpleegkundigen nemen tijdens hun werk voortdurend besluiten. Kom je wel eens cases tegen waarin je je afvraagt wat het beste zou zijn om te doen? Bijvoorbeeld omdat de standaard protocollen niet toepasbaar zijn bij jouw patiënt? In deze cursus wordt voortgebouwd op de basisprincipes van klinisch redeneren. Het stelt je in staat om systematisch en verantwoord besluiten te nemen over de beste zorg voor de patiënt waarbij klinische onzekerheden bestaan.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

In deze gevorderde cursus leren deelnemers via de stappen van klinisch redeneren systematisch antwoord te geven op klinische onzekerheden.

Dag 1

Dag 1 staat in het teken van herhaling van de basisprincipes van klinisch redeneren, de stappen van een case study en het formuleren van klinische onzekerheden.

Dag 2

Dag 2 staat in het teken van het uitwerken van een casus uit de eigen praktijk via de stappen van een case study.

Doelgroep

Hbo-verpleegkundigen, werkzaam in de patiëntenzorg. De cursus is ook geschikt voor het opfrissen van je klinisch redeneervaardigheden.

Cursusdagen

In overleg.

Kosten

In overleg.

Toelating

Je bent hbo-verpleegkundige en bent bekend met de basisprincipes van klinisch redeneren volgens de Amsterdamse methode en/of hebt de basiscursus gevolgd.

Tijdsinvestering

Reken naast de cursusdagen op voorbereiding/zelfstudie per cursusdag.

Groepsgrootte

In overleg.

Wat levert deze cursus je op?

Na de cursus is de deelnemer in staat om:

  • de standaardvragen bij diagnostisch, etiologisch, prognostisch en therapeutisch klinisch redeneren toe te passen op een eigen casus;
  • een klinische onzekerheid te formuleren;
  • een klinische onzekerheid systematisch uit te werken volgens de stappen van een case study.

Heb je een vraag?