HRM Stages, Peperclip en afstuderen

Samen. Werken. Samenwerken.

De opleiding HRM werkt graag samen met professionals uit de praktijk om het mooie vak van HR samen verder te ontwikkelen. Dit doet ze door middel van afstudeeropdrachten, stages en korte adviesopdrachten van het consultancybureau Peperclip, dat door studenten wordt gerund.

Maar er zijn veel meer mogelijkheden om met ons samen te werken. En wat is er mooier dan de gedrevenheid voor je werk en vakgebied door te geven aan studenten? Neem bijvoorbeeld deel in een kenniskring, of geef een gastcollege. Word HR-buddy, of word rollenspeler voor vaardigheidstrainingen.

Studenten laten zich graag inspireren door verhalen uit de praktijk. Echte ervaringen. Kennis en expertise uit de eerste hand.

Bekijk op deze pagina alle mogelijkheden.

De vierdejaarsstudent gaat de diepte in om uw HR vraagstuk te onderzoeken. Jullie komen samen overeen wat het eindprodukt moet worden van dit onderzoek. Dit kan bijvoorbeeld een aanbeveling / advies zijn, een beleidsstuk, een introductieprogramma etc. Er wordt vanuit de opleiding verwacht dat de student wordt begeleid door een ervaren HR professional uit de organisatie.

Lees verder

Vierdejaars studenten vormen met elkaar hun eigen consultancybureau genaamd Peperclip en leveren gepeperd HR-advies in een groep van vier.

Lees verder

Een derdejaars student werkt mee op een HR-afdeling of voert HR-taken uit. De student loopt niet alleen mee, maar voert zelfstandig taken uit. Daarnaast werkt de student een dag in de week aan een onderzoeksopdracht over een actueel HR vraagstuk in de organisatie. De student gaat zelf opzoek naar een passende stageplaats. Het is echter ook mogelijk om een vacante stageplaats bij onze studenten onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Wij vinden dat je als ervaren HRM-professional of ondernemer over een schat aan waardevolle kennis beschikt. En wat is er mooier dan de kennis over en gedrevenheid voor je werk en vakgebied door te geven aan studenten? Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Lees verder
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 11 oktober 2022