Iedereen verdient een baan!

Niet iedereen kan zomaar solliciteren op elke vacature die hij of zij voorbij ziet komen op het internet. Dit kan komen door: het missen van een diploma, laaggeletterd zijn of misschien komt het wel door een lichamelijke of mentale beperking. Kortom, er zijn veel oorzaken om als persoon afstand te hebben tot de arbeidsmarkt en dat ondanks het enorme personeelstekort in Nederland.

Nederland heeft namelijk maar liefst 1,5 miljoen mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en dat is vreemd, want er is wel aandacht voor die mensen. Waar het nu misgaat is het plaatsen van mensen op plekken waar ze niet thuishoren. Ze belanden op een plek waar ze zich niet op hun gemak voelen en er wordt niet gekeken naar haar of zijn kwaliteiten. In samenwerking met Onbekend Talent en MKB Amsterdam gaan wij (Stef, Phidan, Jeffrey en Thijs) hier wat aan doen.

Met behulp van een podcast zijn we in interview format het gesprek aangegaan met 3 werkgevers om informatie te verspreiden en aandacht te creëren rond dit onderwerp. De geïnterviewde werkgevers deelden hun eigen ervaringen, hoe het is om met die mensen samen te werken, om zo andere werkgevers aan te sporen dit ook te doen. Er kwamen veel leuke en vooral leerzame verhalen voorbij en er is ook veel van elkaar geleerd.

Na dit leuke gesprek, wat overig te beluisteren is op Spotify onder de titel: Voor inclusieve werkgevers en werkgevers die inclusief willen worden - MKB Amsterdam, wilden we dit natuurlijk bij zo veel mogelijk werkgevers bekend maken. Dit hebben we in samenwerking met onze business partner gedaan en zodoende staan we ook, met een mooi artikel, op de websites van MKB-Nederland en MKB-Amsterdam. Hierdoor is de doelstelling om 300.000 mensen te bereiken dan ook ruim behaald.

Wij zijn heel trots dat we met dit mooie thema zo veel mensen hebben bereikt, maar er is nog steeds veel aandacht nodig om het probleem echt op te lossen en we hopen dat meerdere initiatieven volgen. Mocht je dit nu tegenkomen, als werkgever of werkzoekende, neem dan een kijkje op de website van MKB-Amsterdam en beluister onze podcast om te kijken wat jij kan doen!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 juni 2023