strijd tegen eenzaamheid onder jongeren

Eenzaamheid, een woord dat vaak wordt geassocieerd met de stille gangen van verlaten bejaardentehuizen, heeft een nieuw gezicht gekregen. Het is het gezicht van de jonge, levendige student die midden in het bruisende studentenleven van Amsterdam staat. En ja, dat omvat ook ons, vijf gedreven Commerciële Economie studenten van de HvA. Dus, hier zijn we dan, klaar om het stigma rond eenzaamheid onder jongeren aan te pakken, met de hoop dat onze inspanningen een echo zullen zijn die door de gangen van eenzaamheid heen resoneert.

Het begon allemaal met een simpele vraag: "Wat weten wij eigenlijk over eenzaamheid onder jongeren?" Een onopvallend maar krachtig probleem dat vaak in de schaduw wordt gehouden. Het bracht de student en projectleider Souleiman Abourich op mindfull avontuur door de HvA, waar we een onderzoek startten om te begrijpen wat het beeld van eenzaamheid was onder onze medestudenten in de vorm van opgenomen straatinterviews. Dit was een ontdekkingsreis op zich, waarbij we concludeerde dat 32% van de jongeren zich soms eenzaam voelt, en verbazingwekkend genoeg, 12% voelt zich zelfs sterk eenzaam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

En daar stonden we samen, Rikke, Kazim, Souleiman, Sven en Jurre met een missie in ons hart. Waarom doen we dit? Omdat het stigma rond eenzaamheid niet klopt. We beseften dat zelfs in een wereld waarin we constant verbonden lijken te zijn, eenzaamheid zich als een schaduw kan nestelen. Op een dag, na een brainstormsessie die vol zat met emotie en passie, kwam de slogan naar boven die onze boodschap zou definiëren: "Kijk om je heen, er is iemand alleen." En met deze woorden begonnen we aan het avontuur om bewustzijn te creëren onder studenten in Amsterdam, in de hoop dat deze kleine woorden een groot verschil zouden maken.

Voor de stichting JoinUs besloten we onze woorden groots te verspreiden. We hingen posters op strategische plekken rondom Amsterdam, werkten samen met verschillende influencers op social media en plaatsten ons verhaal op onze Instagram. Dit resulteerde in een bruto bereik behaald van 318.000 mensen en een netto bereik van 248.000 studenten.

Dus, medestudenten en Amsterdammers, laten we samen het stigma doorbreken. Volg onze campagne op Instagram of bezoek de website van JoinUs: https://join-us.nu/doe-mee

Kijk om je heen, er is iemand alleen

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 6 februari 2024