Sport voor ieder kind!

Sporten in teamverband op jonge leeftijd brengt veel voordelen met zich mee. Echter, niet iedere ouder/verzorger bevindt zich in de positie om de contributie van hun kinderen zonder zorgen te betalen. De aanleiding hiervoor zijn met name de inflatie en stijgende energiekosten.

Één op de elf Nederlandse kinderen groeit op in armoede, daarnaast heerst er een taboe over het vragen van hulp, ouders schamen zich. Kinderen kunnen sneller het slachtoffer worden van pesterijen en kunnen zich buitengesloten voelen door hun thuissituatie. Sporten of deelnemen aan culturele activiteiten geeft kinderen zelfvertrouwen en zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.


Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Shivam Beri, Peter Steur, Amber Owens, Mike van den Heuvel en Leon Schulte, hebben samengewerkt met het Jeugdfonds Sport & Cultuur om een groter draagvlak te creëren voor dit probleem. Zo hebben zij interviews afgenomen met de oprichter van het Jeugdfonds en met stichting SINA die nauw samenwerkt met het Jeugdfonds. Deze interviews zijn verwerkt in twee artikelen en zijn gepubliceerd in verschillende gemeentes door het blad RODI media met een totale oplage van 908.845 kranten. De studenten hebben hiermee een bruto bereik behaald van 638.000 lezers en een netto bereik van 580.000 lezers.


De twee artikelen zijn hier te lezen;
Artikel 1: Sporten brengt glimlach bij een kind
Artikel 2: 1 op de 5 kinderen groet in Amsterdam op in armoede


Wil jij meer informatie over de initiatieven van Jeugdfonds Sport & Cultuur of wil je een bijdrage leveren? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 december 2022