Slechtgaan, Tegengaan

Jouw gids voor veilig feesten!

Feesten en festivals zijn momenten van vreugde en ontspanning. Maar wat als er iemand in je omgeving plotseling niet lekker wordt? Als Commerciële Economie studenten van de Hogeschool van Amsterdam voelen wij, Anton, Jim, Bart, Danny en Nick, de verantwoordelijkheid om bewustzijn te creëren onder feestgangers met onze campagne "Slechtgaan, Tegengaan!"

Wij, als team van Commerciële Economie studenten aan de HvA, hebben gewerkt aan een campagne om bewustzijn te creëren over de risico's van onwel worden op feestjes en hoe hiermee om te gaan. Onze samenwerking met de Koninklijke EHBO, resulteerde in een handige checklist of stappenplan dat ervoor zorgt dat elk moment op het feest veilig en zorgeloos blijft voor jou en je vrienden.

Met "Slechtgaan, Tegengaan!" willen we mensen bewust maken van hoe ze moeten handelen als iemand zich niet lekker voelt op een feest. We willen een veilige sfeer tot stand brengen door praktische richtlijnen te delen die helpen bij het omgaan met zulke situaties.

Naast het verspreiden van campagnes op sociale media hebben we actief verschillende locaties bezocht om feestgangers persoonlijk aan te spreken en met hen in gesprek te gaan. Tijdens deze ontmoetingen hebben we hen bewust gemaakt van de stappen die genomen kunnen worden. Dit persoonlijke contact heeft een aanzienlijke impact gehad.

De campagne heeft brede zichtbaarheid gekregen dankzij de verspreiding van berichten op verschillende sociale mediakanalen. Een voorbeeld hiervan is de gedeelde post van Amsterdam Vitaal & Gezond, waardoor het bericht onder de aandacht is gebracht van een groot publiek. Ook heeft de koninklijke EHBO de berichten gedeeld op hun social mediakanalen. De aankomende twee jaar zal de Koninklijke EHBO deze middelen herplaatsen om awareness te blijven creëren.

In feestomgevingen geldt de verplichting om per 750 gasten minstens één gecertificeerde EHBO-hulpverlener aanwezig te hebben. Echter, het is van onschatbare waarde als feestgangers al op de hoogte zijn van de stappen die zij kunnen nemen bij onwel worden. Deze kennis kan een essentiële aanvulling zijn op de aanwezige EHBO-ondersteuning.

Ken je iemand die van feesten houdt en deze stappen zou moeten weten? Aarzel niet, deel dit bericht met je netwerk!

#Slechtgaantegengaan #samenveiligfeesten #verstandigfeesten

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 4 december 2023