Racisme en discriminatie langs en op de voetbalvelden

Het aantal meldingen en registraties van discriminatie is sinds 2020 sterk gestegen. Met name discriminatie op grond van herkomst (huidskleur en afkomst) werd meer gemeld.

Gedurende de gehele menselijke geschiedenis is er racisme geweest. Racisme en discriminatie kennen beide geen grenzen en bevindt zich niet alleen op de voetbalvelden, het is een diepgeworteld probleem in de maatschappij.

Om aandacht te vragen voor dit probleem hebben Robin Ouwerkerk, Yannick Bos, Roy van ‘t Root en Timo Punt in samenwerking met de Blankenstein foundation en voetbalclub Telstar een campagne opgezet tegen racisme en discriminatie.

De actie:
Tijdens de wedstrijd Telstar VS Roda JC op 14 Oktober 2022 hebben wij de gehele hoofdtribune omgetoverd tot één grote regenboogvlag en hebben wij een interview gehad met ESPN. Dit weekend stond het professionele voetbal in het teken van de veelbesproken OneLove-campagne. De OneLove-campagne staat voor het verbinden van mensen over de hele wereld. Verschillen doen er niet toe omdat alle voetballers en voetballiefhebbers minimaal één ding gemeen hebben: De liefde voor het voetbal. Toch kwam er veel opspraak over het onderwerp en heeft de OneLove-campagne niet de uitkomst gebracht die iedereen voor ogen had. Het liep uit op een regelrechte ramp. Nog nooit was er zo veel ophef en verdeeldheid tussen iedereen die voetbal een warm hart toedraagt.

Ben jij benieuwd hoe de actie verliep? Bekijk het hier!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 december 2022