Opgeruimd staat netjes

Doosjes van de McDonalds, tasjes van de Albert Heijn, de verpakking van zo’n overheerlijke reep Milka, wie ziet ze tegenwoordig niet langsvliegen? Aron, Youri, Wouter, Koen en Jurre in ieder geval wel, zij zijn het initiatief Opgeruimd staat netjes begonnen.

In eerste instantie hebben de mannen het heft in eigen handen genomen door een 5-tal grijpstokken te lenen bij Gemeente Amsterdam, hiermee zijn ze ten strijden getrokken met het doel de Bijlmer te bevrijden van restafval. Met het benodigde beeldmateriaal op zak zijn ze teruggekeerd naar de campus en is er zowel ludieke als informatieve content bedacht om via social media meer bewustzijn te creëren over dit alsmaar groeiende probleem.

Een aantal weken later werd besloten dat de strijd nog niet gestreden was, het was tijd voor een nieuwe richting. De HvA had een aantal maanden geleden besloten rookvrij te zijn en daarmee vond men de peukenpalen die voor de campus stonden een overbodige luxe. Dit resulteerde echter in een ander probleem: de uitgedrukte peuken die op straat terecht kwamen.

Hierom heeft Opgeruimd Staat Netjes een samenwerking tussen Peukenzee en de Hva opgezet. Met de nieuwe peukenpalen wordt stoppen met roken gefaciliteerd zonder dat er restafval aan te pas komt.

“Wij van Opgeruimd staat netjes willen U vragen om zo nu en dan een stuk restafval op te pakken en in de prullenbak te gooien. Onder het motto: ‘niet mijn afval, wel mijn stad’ houden we samen de stad schoon!”

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 februari 2024