Lachen doen we samen!

Op woensdag 21 juni hebben alle leerlingen van Basisschool de Anne Frank ballonnen losgelaten om meer aandacht te krijgen voor het geluk in Nederland. Steeds meer Nederlanders geven aan ongelukkig te zijn. Uit onderzoek blijkt dat het percentage Nederlanders met een psychische aandoening in de afgelopen jaren fors is toegenomen. Om hier meer aandacht voor te krijgen hebben wij (Rick Metten, Trisztan Pijlman, Derk Diemont en Mats Jager) een campagne opgezet in samenwerking met basisschool De Anne Frank en Promi BV.

Voor de campagne is gekozen voor een basisschool omdat het belangrijk is dat de kinderen meekrijgen dat samen lachen gezond is en dat dit een bijdrage levert aan het algemene welzijn.

De leerlingen van de Anne Frank School hebben daarom woensdagmiddag om 12 uur allemaal een ballon losgelaten in een vrolijke kleur. Aan deze ballonnen hingen leuke teksten als: ‘Maak vandaag iemand aan het lachen’ of ‘Geef vandaag iemand een compliment’. Op deze manier komt er een positieve boodschap terecht bij diegene die de ballon uiteindelijk vindt.

Niet alleen voor kinderen is geluk belangrijk, maar ook zeker voor volwassenen. Daarom zet Promi BV zich in voor werkgeluk. Zij vinden ontwikkeling belangrijk en er moet een goede balans zijn tussen werk en privé. Plezier in het werk speelt hierbij een belangrijke rol.
Deze dag is door alle leerlingen en ouders als erg mooi ervaren en iedereen was positief. De kinderen stonden te springen en ook bij de ouders waren alleen maar lachende gezichten te zien.

Er zijn tijdens de actie meerdere foto’s en video’s gemaakt en hier is een mooi bericht van gemaakt op LinkedIn. Het bericht is veel gedeeld en er zijn meerdere positieve reacties op geweest en hierdoor is het door vele mensen gezien. Ook staat er een krantenartikel in de fysieke en de online Heemskerkse Courant en is het dus zichtbaar voor de inwoners uit de Ijmond.

*Voor deze actie is gebruik gemaakt van ballonnen gemaakt van natuurlijk rubberlatex. De kaartjes zijn van compost en net als de lintjes niet schadelijk voor het milieu. De lintjes hebben we zo kort mogelijk gehouden, zodat er geen diertjes in verstrikt kunnen raken. Wij hebben hiervoor toestemming van de Gemeente.


Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 juni 2023