Hoor je me nu?

Dat er veel Nederlanders met een (lichte) vorm van gehoorschade rondlopen is niks nieuws, maar dat er door de jaren heen ook steeds meer jongeren rondlopen met een vorm van gehoorschade is een zorgelijke ontwikkeling. Op dit moment loopt maar liefst 1 op de 7 jongeren rond met beginnende gehoorschade en dit zonder dat ze het zelf doorhebben.

Dit steeds groter wordende probleem wordt vooral veroorzaakt door geen oordopjes te dragen op plekken met harde geluiden, zoals op festivals of in het uitgaansleven. Het ontbreekt hier aan bewust zijn van de gevaren en risico’s die gehoorschade met zich mee brengt, gehoorschade is iets ongeneselijks! Hier moet meer bewustwording van gecreëerd en daar gaan wij, vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam voor zorgen.

In samenwerking met o.a. Radio Veronica zijn wij een campagne gestart om mensen (en vooral jongeren) bewuster te maken van het gevaar van gehoorschade én in welk stadium van gehoorschade zij zich bevinden. Onder de campagnenaam ‘Doyouhearmenow’ willen wij ervoor zorgen dat het taboe onder het geen oordopjes dragen op een feestje definitief doorbreken en mensen ervan bewust maken dat gehoorschade ongeneselijk is.

Wij, 4 studenten van de Hogeschool van Amsterdam, hebben hier meer hoognodige aandacht voor kunnen creëren, dit hebben wij gedaan door middel van verschillende interviews op Radio Veronica. Tijdens de avondshow van Radio Veronica met Sander Hoogendoorn hebben wij verschillende gesprekken gevoerd over dit onderwerp.

Daarnaast hebben wij in samenwerking met de expert Tamira van Woerden van de opticien Schoonenberg verschillende interviews gehouden om zo meer duidelijkheid en awareness te creëren rondom het onderwerp.

Momenteel hebben wij samen met Radio Veronica al meer dan 500.000 mensen bereikt en wij hopen dat wij een inspiratiebron zijn voor jongeren in de uitgaanssector, evenementensector en alle andere sectoren waar mensen blootgesteld worden aan te harde geluiden om verstandig om te gaan met het gehoor.

Ben jij ook onzeker over de staat van je gehoor? Doe dan hier een gratis gehoortest:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 februari 2023