Eenzaamheid buitenspel!

Studenten van de opleiding Commerciële Economie Sophie Noorman, Marjory Romeijn, Natalja Sluijs, Chen Halperin en Sophie Paulussen willen eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De meiden vinden dat dit maatschappelijk probleem nog steeds te vaak voorkomt en hebben daarom besloten om een speciale ouderen activiteitendag te organiseren in het Telstar stadion op 25 oktober 2023.

Campagne

Het groepje studenten bestaat uit vijf vrouwen en allemaal kennen zij wel iemand uit directe omgeving die kampt met eenzaamheid. Ook zijn de studenten bewust van de vele campagnes die nu al actief zijn, maar toch merken zij dat er bijna geen verandering in komt.

De studenten hebben de organisatie Telstar Thuis in de Wijk benaderd voor een samenwerking, aangezien deze organisatie vaker eenzaamheidsprojecten organiseren met name voor jongeren. Door campagne te voeren voor eenzaamheid onder ouderen, biedt het voor de organisatie de mogelijkheid om meer ‘out of the box’ te denken.

De studenten hebben uiteindelijke een ouderendag georganiseerd, in de gemeente Ijmuiden – gemeente Velsen, vol met leuke activiteiten zoals boksen, bewegen op muziek, sjoelen en speeddaten.

Hoe creëerden de studenten meer aandacht voor het probleem? De studenten hebben eerst gekeken naar wat de beste manieren zijn om een grote impact te maken en bereik te realiseren. Zo zijn er via connecties verschillende kanalen gebruikt als NH radio, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, RTV Seaport, Jutter, Drimble, Oozo en Noordhollands Dagblad.

Verder hebben de studenten gebruik gemaakt van eigen social mediakanalen, flyers en campagne video. Hierdoor, samen met vele malen bellen en mailen, zijn de benaderingen door verschillende mediums blijven rollen.

Wees niet te laat

Naast alle impact dat is gecreëerd, hopen de studenten hiermee mensen bewust te hebben gemaakt over het feit dat het eens wel te laat kan zijn om iemand nog te bezoeken, een knuffel te geven of te spreken. De boodschap die vanuit de studenten wordt meegegeven is dan ook om stil te staan bij de mooie herinneringen en ook tijd voor elkaar blijven vrijmaken nu het nog kan.

Zet samen eenzaamheid buitenspel!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 december 2023