Dare to talk

De helft van de jongvolwassenen durft niet te praten over hun gevoelens en mentale problemen. Wanneer was de laatste keer dat jij een diepgaand gesprek had met je ouders, vrienden of je partner over hoe het nu echt met je gaat? Studenten Juul, Sven, Joaquin, Lucas en Sander motiveren jongeren om meer te praten met vrienden, familie en een partner. Door aandacht te vragen voor dit onderwerp willen zij het taboe dat rust op het praten over je psychische gesteldheid doorbreken.

De helft van de jongvolwassenen durft niet te praten over hun mentale gezondheid en maar liefst 25% is mentaal niet gezond volgens zorgwekkende cijfers van het CBS.

Samen met Cliëntenbelang Noord-Holland zet Dare To Talk zich in voor jongvolwassenen en mentale gezondheid. Ze zijn met een artikel in het Brabants Dagblad gekomen en ze helpen daarnaast een evenement op te zetten op Blue Monday 2022. Daarnaast bieden zij ook een platform aan via hun website en verwijzen zij hier door naar de juiste support of instantie als iemand hulp zoekt.

Het team heeft ruim 570.000 personen weten te bereiken met de campagne en streeft ernaar om dit nog vele malen te vermenigvuldigen!

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad.

Bekijk Instagram: @dare.to.talk

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 19 januari 2022