Better safe than soa

Taboe

Chlamydia, gonorroe of syfilis. Namen die jij waarschijnlijk weleens voorbij hebt horen komen. Soa's onder jongeren blijven groeien en de cijfers liegen er niet om... Zo was er in 2022 sprake van een stijging van 21% vergeleken met het jaar daarvoor. Een forse stijging en toch merken wij dat er nog weinig over gesproken wordt, omdat men zich schaamt. Wij vierdejaars studenten commerciële economie Tom Vols, Boris Kuipers, Carlo Dorstijn, Robyn van De Steenoven, Madelief Slot en Belle Verhoeff van Soa-Zeker stonden voor de opdracht dit taboe te doorbreken en preventie te vergroten.

Soa-preventie onder jongeren

Zo ging Soapoli-online onder leiding van Marlous een samenwerking met ons aan. Honderden condooms werden uitgedeeld aan studenten, met de boodschap: better safe than soa! Met deze campagne hebben wij leeftijdsgenoten de impact van soa's laten inzien op een ludieke manier. Zo zijn er ook straatinterviews uitgevoerd. En de kennis was minder op niveau dan wij hoopten te zien… Met meer dan 500.000 views op TikTok hebben wij heel wat mensen weten te bereiken, en hopelijk nu ook jou! Samen kunnen we het stigma doorbreken, kennis vergroten en de weg effenen naar een gezondere en veiligere samenleving.

🤔Wist je dat? Je ook op soa's kunt testen vanuit huis!

Bij Soapoli-Online heb je snel zekerheid met hun eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing. Middels deze link kun je terecht voor een (betaalde) soa thuistest!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 februari 2024