Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Sharon Fikki

Student Master Professioneel Meesterschap

Portret Sharon

"Ik merk dat ik nu veel zekerder ben van mijzelf. Voorheen werkte ik voornamelijk vanuit mijn gevoel, maar nu doe ik het op basis van de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding."

Ik werk nu ongeveer vier jaar in het basisonderwijs en ik merkte vooral de laatste twee jaar dat ik heel erg zoekende was. Ik wilde graag onderzoek doen, en hoewel ik al veel in de klas deed met kinderen, had ik nooit een onderbouwing hiervoor. Dit maakte mij onzeker. Daarnaast ben ik het type dat altijd wil blijven leren. Ik ging zoeken naar een studie die aansloot op mijn behoeftes. Zo kwam ik terecht bij de master Professioneel Meesterschap. Ik ben bij meerdere bijeenkomsten geweest van verschillende opleidingen, maar deze sprak mij gelijk heel erg aan.

Bij de opleiding werk je vanuit een leerteam. Als team help je elkaar, voer je samen opdrachten uit, geef je elkaar feedback en coach je elkaar. Je komt ook allemaal uit een ander veld: de een komt uit het hbo, de ander uit het mbo, weer een ander uit het vmbo. Zo kun je elkaar goed coachen tijdens de opdrachten. Ook zijn de coaches nauw bij het traject betrokken, je hoeft ze maar te mailen en je krijg meteen contact. Verder wordt er van je verwacht dat je met je team een aantal interventies doet. Je gaat met je team aan de slag op je school of met je klas, afhankelijk van je onderzoek. Ik merk dat ik nu veel zekerder ben van mezelf. Voorheen werkte ik voornamelijk vanuit mijn gevoel, maar nu doe ik het op basis van de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding.

In het begin moest ik zoeken naar een balans tussen mijn werk en studie. Ik heb weliswaar één dag studieverlof, maar voor mijn klas was er voor die dag geen vervanging beschikbaar. In de praktijk betekent dit dat je zelf voor de klas gaat staan, omdat je je toch verantwoordelijk voelt voor de klas. Nu ik wel een vervanger heb voor de vrije dag kan ik het prima combineren. Het is wel pittig, soms moet je een weekend of avond opgeven, maar ik vind het niet erg omdat ik de studie leuk vind. Ik geniet er echt van, want uiteindelijk doe ik het voor mezelf.