Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Waar ga je aan de slag?

De afgelopen jaren heeft AI een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt van academische discipline naar een praktisch toepasbare technologie. Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van Artificial Intelligence en zitten te springen om hoog opgeleide technisch onderlegde AI-experts die hun vragen kunnen omzetten in AI-oplossingen.

Als je klaar bent met deze master ben je klaar om bij te dragen aan de oplossing van deze nijpende vraag naar deze AI-experts die AI-oplossingen kunnen ontwerpen en ontwikkelen vanuit sociale en ethische waarden voor een specifiek toepassingsdomein.

Als afgestudeerde van de Master Applied Artificial intelligence kun je aan de slag in verschillende functies zoals artificial intelligence engineer, artificial intelligence designer, machine learning engineer, data scientist of data strategist. In deze functies onderscheid je je door een combinatie van probleemanalyse van praktijkgerichte vraagstukken op masterniveau én oplossingsgericht denken en handelen.

Je bent in staat om te excelleren in het samenwerken met professionals van andere disciplines. Zowel met specialisten als met niet-specialisten in gesprek gaan. Je kunt je snel inwerken in het specifieke werkveld waarvoor een AI-oplossing moet worden ontwikkeld.